Eerste hulpverlener met aed

De cursus ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’ biedt cursisten een groot aantal handvatten om te kunnen handelen bij huis-, tuin- en keukenongelukken en bij het herkennen van bepaalde, veel voorkomende ziektebeelden.

Tijdens de cursus wordt geleerd om snel en adequaat te handelen op het moment dat mensen in (levens)gevaar zijn. Met de cursus word je opgeleid tot een erkend ‘verlengstuk’ van de professionele hulpverlening, zoals de ambulancedienst.

De lessen bevatten theorie om de kennis aan te scherpen. Met ingang van 2022 oefenen wij ook met theorie en (simulatie)praktijk rond het nieuwe lesonderdeel Stop De Bloeding (steek-, snij- en schotwonden). Daarnaast is er ook een hoop praktijk. Lotusslachtoffers beelden op een reële manier ziektebeelden en letsel uit, waardoor
praktijksituaties tot precisie worden nagebootst.
AED
Het bedienen van de AED (automatische externe defibrillator) is een vast onderdeel van de cursus EHBO. Veel mensen denken dat het bedienen van dit levensreddende apparaat een vervanging is van hartmassage (reanimatie). Niets is minder waar. Alleen in combinatie met een juist uitgevoerde hartmassage zal de overlevingskans van het slachtoffer toenemen. Tijdens de cursus wordt u geleerd om de AED juist te bedienen.

De start van de nieuwe cursus wordt voorzien in februari 2023. De prijs van deze opleiding voor beginners is €275,-.